Van dans tot qr code

De laatste expositie dag zit erop. Het was koud, zowel buiten als in het kerkje “de Kluntjespot”. Dan wordt het tijd om de boel in te pakken en op te bergen. Papier dat al dan niet ingelijst aan de muren hangt heeft daar last van. Neen, geen kippenvel, maar er kan natuurlijk vocht in komen en dat geeft dan weer spikkeltjes, vlekjes en misschien zelfs wel schimmels. Het kan een extra dimensie toevoegen aan een tekening zou je willen zeggen? Liever niet.


Het was toch weer een bijzondere dag, deze laatste zaterdag. Niet veel bezoekers. Zeggen en schrijven één. Iemand zag vanaf de straatkant dat het kerkje geopend was en reed zijn auto tot zowat aan de ingang. Hij vroeg netjes of hij binnen mocht kijken. Hij kwam niet voor de expositie, zei hij. We raken aan de praat. Hij vindt de omgeving mooi, leuke wandelingen en wil kijken of het kerkje in een activiteit opgenomen kan worden. Wil ook graag de naam van de contactpersoon weten. Ik geef hem een mailadres. Ondertussen kijkt hij toch naar de tekeningen en vraagt ernaar. Eén tekening vindt hij al erg leuk. Nr.2 in de reeks. Meneer is beheerder van museum de Scheper in Eibergen. 3x per week opent en sluit hij “de zaak”. Kijk en dat gaf mij meteen de gelegenheid om het verhaal achter de tweede tekening te geven. Want,… die is gemaakt naar aanleiding van een verhaal van een vriendin van mij, Carla. Haar man, Jos, werkt als vrijwilliger bij? Museum De scheper!. Er was dus een link tussen de tekening, de bezoeker en mij. Dat soort voorvallen vind ik nu zo frappant, toevallig, en maakt zo’n dag weer warm en zonnig. (Daarna brak ook werkelijk buiten de zon door!)
Vroeg hij ook nog of die tekening te koop was!. Daar ben ik dan weer niet op voorbereid. De volgende keer toch de tekeningen prijzen.
Maar fijn dat hij toch wel een boekje Pandemie kocht.
Daarna samen met Ida even bijgepraat en de expositie uit geruimd. Het was leuk, bijzonder, hilarisch, actueel, complimenteus, aanmoedigend, hartelijk, en nog veel meer. Het grootste compliment: Bent u een professioneel politiek cartoonist. Het leukste voorval? zomaar een fles witte wijn krijgen!
Ik heb mooie mensen ontmoet en kan met een goed gevoel terugkijken en denken aan een zomerexpositie: Tekenen in Coronatijd. Iedereen die belangstelling getoond heeft of het mogelijk heeft gemaakt deze expo te mogen houden: Hartelijk dank.

Tekening nr.2: Tijdens een wandeling in de winkelstraat, in het bos of op de hei wordt de anderhalve meter een “dingetje”. Wilt u a.u.b. afstand houden? Wat kan een mens toch hooghartig kijken.


Reacties zijn gesloten.