uitzicht

De titel is op twee manieren uit te leggen: ben ik “uit zicht” of heb ik “uitzicht”. In de afgelopen maanden ben ik inderdaad even “uit zicht ” geweest vanwege een verhuizing. We hebben ons huis waar we 24 jaar gewoond hebben verkocht en een andere gekocht enkele kilometers verder naar het noorden. Door al die werkzaamheden en de spanningen vooraf – of het allemaal wel zou lukken om binnen een kort tijdsbestek van 3 maanden een andere woning te “bemachtigen”- en dus ja, ben ik met mijn teken- en schilder activiteiten even “uit zicht” geweest. Maar mijn uitzicht is nu prachtig: veel groene bomen, een ondergaande zon die de lucht kleurt, het getjilp van vogels….en een oase van rust. Na de verhuizing en tijdens de werkzaamheden die daarna nog plaatsgevonden hebben, heb ik toch nog kans gezien wat te tekenen. Op de zolder waar mijn domein klaargemaakt wordt en tussen alle andere schilderwerken van deuren en kozijnen door is het fijn even wat gedachten op papier te zetten. Het is een rare tijd, de maanden maart, april en mei 2020. ‘T virus waart rond, …waar, ….wanneer, ….hoe, ….heb jij ’t of misschien jij, heb ik ’t? Hoest jij? dat is misschien verdacht…. Het is aftasten wat wel en niet waar is, wat wel en niet kan…….

aftasten…. het lijkt wel een dans….. een van de tekeningen van een kleine serie.

Het is ook een creatieve tijd, blijkt. Er ontstaan ideeën zoals: Kunst voor je raam en Kunst in de voortuin. Leuke initiatieven waar ik wel aan mee kan doen. We hebben niet echt een voortuin maar wel ruimte om iets te hangen aan de buitenmuur. Dat houdt in: iedere avond het werk binnen halen in verband met vocht en temperatuurwisselingen…. en ja dus toch vergeten. “Kunst in de voortuin”: Triple AAA

Met magneetblokjes kun je iedere dag een eigen kleur geven of een vorm bepalen. Triple AAA wat staat voor Apples Active Art.

Voor “Kunst voor je raam” is dat niet nodig, alleen moet ik dan weer niet vergeten het regelmatig te verwisselen. Zo blijft het voor de mensen die een fietstocht maken of een wandeling langs alle aangesloten en geregistreerde kunstenaars leuk en afwisselend.

Gemaakt enkele jaren geleden nadat ik in Peru ben geweest om onze zoon te bezoeken. Ook daar een Lockdown, ook voor hem.

Dus… zo dadelijk maar eens kijken wat ik morgen ga ophangen aan de buitenmuur en wat er voor ’t raam moet komen…..

Hemelvaartsdag, Kunstroutedag! Kijk op Facebook of op www.kunstkringbart.com daar zie je de adressen die je kunt “bezoeken” op gepaste afstand. Uitzicht op Kunst!!! Mijn Kunst in Zicht.!

Reacties zijn gesloten.