T(de)Jonge, Jonge, jonge,

Het is toch wat die pandemie. In het begin had ik er nog wel schik in om na elk bericht, persconferentie of wat dan ook een tekening te maken. Dat gaf afleiding, invulling aan uren die je niet ergens anders kon besteden, uiting van humor of frustratie. Al die tekeningen die in anderhalf à twee jaar tijd gemaakt zijn, heb ik tenslotte verzameld in een boekje: PandeMie. Daarna kreeg ik een expositiemogelijkheid in Haarlo, de Kluntjespot. Het was een leuke tijd en die sloot ik ook af met: “nou dat was het dan, nu zal het allemaal wel voorbij zijn”.
Maar dat was natuurlijk niet zo. Dat bleek wel. Een enkele nieuwe tekening heb ik nog gemaakt, maar de “drive” was er niet meer. Het leek wel alsof alles in herhaling kwam.
Ik hoef helemaal geen vervolgboekje te maken! Ik kan gewoon het eerste boekje: PandeMie weer in de publiciteit brengen. Alles gaat weer “vanvorenvandaan”, zou ons moeder zeggen. De ongeregeldheden in de steden, het gehannes van het demissionair kabinet, de lockdown, een soort van “avondklok”. Noem het maar op.
Gelukkig heb ik nog wat exemplaren tweede druk van dat eerste boekje. Dus mocht je belangstelling hebben. Het boekje is een tijdsbeeld dat je misschien met plezier? nostalgie? of gewoon als herinnering nog eens in de hand neemt en terugblikt, terwijl je verhalen vertelt aan je kinderen, vrienden, familieleden over deze bijzondere tijd. “Once in a lifetime” zal ik maar zeggen. Laat het me weten, het is te koop voor € 5,- exclusief verzendkosten. Misschien een leuk Kerstcadeautje.
Maar waarom schrijf ik dat nu?
Iedere dag geeft het RIVM aan welke leeftijdscategorie een boosterafspraak kan gaan maken. De boostercampagne is van start met een “boostersnelheid” , zou je zeggen. Maar mijn man is geduldig en laat blijken dat hij wel een schrijven van het RIVM/GGD afwacht. Mijn geboortejaar komt ook in zicht voor de Boosterprik dus zei ik vandaag: “Zullen we eens kijken of we een afspraak kunnen maken- moet kunnen volgens de media berichten- en dan gaan we samen. Net zo handig.”
De site van RIVM geopend, gelezen, doorgeklikt, terug, weer verder.. weer terug. Ik kreeg het “heenenweer” ervan. We kwamen er niet echt uit. Veel te veel tekst! dan maar bellen. Het nummer gedraaid, wachten, vragen beantwoorden met een “toets op 1 of toets op 2” en uiteindelijk een jawel , “dode lijn”. Schiet dus ook niet op. Misschien dan via de GGDsite.
Daar weer ellenlange teksten lezen, doorklikken, nog eens doorklikken, oohh… inloggen via DiGiD! Nou vooruit dan maar: doorklikken, vragen beantwoorden: hebt u corona gehad, bent u onlangs geopereerd of wordt u…. en dan eindelijk komt er een datum , neen drie data tevoorschijn. Kun je kiezen! Lichtenvoorde, Zutphen of Wehl. Maar ik kan niet echt zien of dat nu voor zowel mijn man en voor mij is, is of voor mijn man alleen.
Het is dus nog steeds een z…… , doolhof zal ik maar netjes zeggen. En mijn tekening uit het boekje Pandemie kan dus weer gewoon gebruikt worden!

het is een doolhof dat vaccinatie- en boostercampagne en beleid!


Kan er nu niet eens gewoon drie vragen gesteld worden op zo’n site:
kruis aan wat nodig is.
1.Wil je een vaccinatie ( 0) of booster (0)
2.Wil je een afspraak voor 1 (0) of 2 (0) personen
3.Wanneer kan ik /wij komen.
Zal wel te simpel zijn voor de techneuten/specialisten.
Reacties zijn gesloten.