spannende dingen

Na een rustige winterperiode komt de lente rustig, heel rustig en veel te rustig er aan. Ik heb het dan wel over het weer. Want de lente geeft op het gebied van “kunstwerken’ absoluut geen rustige periode aan. Het wordt nog hard werken! Zo doe ik ,uiteindelijk, toch mee met een internationaal project in Bocholt Duitsland, begin mei. Daar wordt een Euopa Woche gehouden met als onderdeel een project van kunstenaars uit Bocholt  (België) , uit Monschau ( Duitsland) en Berkelland ( Nederland). Natuurlijk ook kunstenaars uit Bocholt Duitsland. 5 kunstenaars uit die genoemde plaatsen maken gezamenlijk één Kunstwerk dat in Bocholt (De) op 6 mei wordt ten toon gesteld. Tijdens een overleg in Duitsland, samen met een bestuurslid, hebben de plannen iets meer vorm  gekregen en hebben zich 5 kunstenaars aangemeld. Ik dus ook. Misschien was er twijfel bij de andere leden van onze Kunstkring B Art, of de uitdaging te groot, over waren ze onzeker? Het is zeker een uitdaging en een hele leuke. Gisteren hebben we, de 5  B Art leden, overleg gehad. De taken verdeeld, het thema bepaald en ieder kan volgende week aan de gang. Ik vertel er nog niet te veel over. Zo blijft het nog spannend. Maar het wordt de moeite waard. Ik heb er zin in! Daarnaast kwamen er twee aanvragen om te exposeren. Nog wel persoonlijk gericht. Ik was dus blij verrast. Er bestaat wel een mogelijkheid dat het uiteindelijk niet doorgaat…… er is een ballotage en die is aanstaande maandag. Voor de ene uitnodiging komen de beoordelaars in de ochtend en voor het andere in de middag.! Spannend begin van de week dus. De ene expositie zou dan plaats kunnen vinden het weekend aansluitend aan Hemelvaart en de andere tijdens de zomermaanden juli en augustus. Ik ben zeeeeer benieuwd hoe dit zich allemaal gaat ontwikkelen.

Na de masterclass van Elske Berndes ben ik alleen nog maar met stiften bezig geweest. Eigenlijk ben ik weer bij AF. Zo ben ik vroeger begonnen…..met potlood dan wel, maar toch zwart/wit. Zou dit dan toch “mijn ding”zijn. Op de tekeningen van de afgelopen tijd heb ik dan ook veel positieve reacties gehad. Maar ja, mezelf toch ook wel kennende……. misschien is het maar weer voor een tijdje en wil ik daarna weer een andere uitdaging! we gaan het zien.

Hierbij zie je twee tekeningen die ik gemaakt heb naar aanleiding van het thema: Hemel ( lied van Stef Bos) en een tekening van Salomonszegel.salomonszegel1

 

de hemel2de hemel

Reacties zijn gesloten.