Nog 25 dagen

Vanaf vandaag nog 25 dagen te bekijken, de expositie Tussen de Lijnen in het dorpshuis De Huve in Eibergen. Een verzameling tekeningen in zwart/wit met een héél klein beetje kleur. Gisteren ben ik even gaan kijken of alles naar wens verloopt. Er zijn altijd wel bezoekers die aan een activiteit in de Huve deelnemen en dan ook even een blik of een kijkje nemen naar de kunstwerken die aan de wanden hangen. Er werd mij verteld dat de expo wel belangstelling had en dat er complimenten waren, of opmerkingen, over de manier waarop de expo is ingericht. Ik heb namelijk rekken gebruikt die je ook in de tuin als afscheiding kunt zetten en dan laat begroeien. Nu hangen er vier van deze rekken aan de muur met op ieder rek een aantal kleine tekeningen. Dat geeft de mogelijkheid om het wat speelser op te zetten, thema’s per rek te maken en meer kleine werken tentoon te stellen. Ik ben wel benieuwd of een dergelijke opstelling een keer door een ander overgenomen wordt.
Ondertussen ga ik thuis verder met tekenen. Geen tekeningen meer over de Pandemie, maar met andere thema’s. ( Het boekje is overigens nog wel te koop, ook in De Huve!)
Het geeft rust in een toch weer onrustige wereld. Zullen we ooit vrede kennen in de wereld, zullen de mensen, wie dan ook, ooit tevreden kunnen zijn met “mag het ietsjes minder zijn”? Waarom moet alles groter, machtiger, etc…

vredesduif.

Mocht je de expo willen bezoeken- de entree is vrij- kijk dan ook even in de vitrines.
Daar staat kunst van Marika Meershoek. Zij maakt werk met allerlei materiaal wat zij hier en daar vindt en combineert dat met elkaar tot bijzondere composities. Misschien mag ik het omschrijven als “kijkkastjes”. En als je kijkt, kijk dan ook, net als bij mijn tekeningen wat langer, want je ontdekt allerlei grappige gewone alledaagse dingen: enkele kleine knoopjes, een gekleurd touwtje, misschien een veertje. He, denk je, dat is een poppenhuisje… of toch niet.
Het is een leuke combinatie, de werken van haar en mijn tekeningen.
Ga gewoon kijken en geniet.Reacties zijn gesloten.