korenbloemen

Laatst had ik een berichtje en een tekening op facebook geplaatst en daarbij aangegeven dat ik nog wel een uitleg zou geven over korenbloemen.
Overigens vond ik het heel frappant dat, nadat ik het vorige artikeltje geschreven had, Charlotte Caspers in haar nieuwe programma bij de kleur rood dezelfde info vertelde over de klaproos. Grappig.

Maar waarom dan de korenbloem.
De kleur heb ik altijd al mooi gevonden en deden me ook denken aan een liedje van vroeger van de zusjes De Roo. In 1971 stond dit nummer in de top 40.! Ik was nog jong en nu een beetje sentimenteel op de oude dag. De songtekst klopt ook helemaal niet met de huidige toestand in Oekraïne.
Maar goed, blauw /korenbloem staat voor trouw, leven en vruchtbaarheid. Voor onafhankelijkheid, maar ook voor fijngevoeligheid. Dat alles kwam in mij op na het artikel over die “zogenaamde invasie” die geen invasie is. De fijngevoeligheid in een oorlog is natuurlijk ver zoek. Een volk vecht trouw voor de eigenheid en onafhankelijkheid. En daar staat de bloem dus voor.
Een van mijn zussen merkte op dat er een korenbloem geknakt of vertrapt was. Tja, soms wordt trouw ook wel geschonden of onder de voet gelopen of knakt er even iets in je. Gelukkig blijven er genoeg bloemen over om die emotie weer te herstellen en door te gaan, positief te blijven.
Misschien vind je dit alles nogal filosofisch en verwacht je dat niet van mij. Dan heb ik vandaag een stukje van mezelf vrijgegeven.


Reacties zijn gesloten.