In this silly silly world…

deze titel heb ik gekozen voor mijn expositie in het dorpshuis van Eibergen. De expo ga ik op 2 oktober, volgende week vrijdag, inrichten. Waarom deze titel?
Mijn “silly people” tekeningen zijn ontstaan eind 2017, zomaar, uit het niets. Het was toentertijd een gekke tijd, druk en stressvol. Door energie en misschien ook wel boosheid te reguleren of te temperen ben ik in plaats van schilderen gaan tekenen. Krabbelen op papier……. en zo ontstond silly people.
Nu, hoewel misschien beter gezegd vanaf 2019, vind ik het ook een gekke tijd. Eind 2019 hebben we ons huis verkocht, een ander huis gevonden binnen 3 maanden tijd, wilde een zoon naar Zuid Amerika en dat in het begin van Coronatijd…. en hij is ook gegaan. Dan het huis inrichten tijdens lockdown periode… zoon die in Lockdown in Zuid Amerika zit en nauwelijks naar buiten kan… stress, spanning, druk,…. en nee geen boosheid.

Het is een rare wereld, nog steeds, met regels waar ieder zich zo goed en zo kwaad aan houdt of wil houden. We blijven mensen met onvoorspelbaar gedrag.
De gebeurtenissen vanaf en tijdens Coronatijdperk ( het wordt nooit meer zoals het was…. wordt ons verteld) heb ik met wat tekeningen willen uitdrukken….. this silly silly world with us as silly silly people…….
De tekeningen ontstaan vanuit een willekeurig getrokken lijn en dan “kiek’n wa ’t wordt” .
Focussen vanuit verschillende standpunten en steeds nieuwe en vooral “gekke” figuren zien, like us…. silly silly people, dat vraag ik aan de bezoekers van de expositie.
De toegang is gratis…… maar…. graag wijs ik u op de daar geldende vrijheid beperkende maar gezondheid bevorderende maatregelen.

Reacties zijn gesloten.