een heel ander verhaal

Jaren geleden gaf ik lessen L.O., handbal en conditietrainingen, maar ook lessen aan kinderen met een bewegingsachterstand. Nu, na al die jaren, stelt een van mijn zonen de vraag of ik iets op papier wil zetten voor een jongen met een bewegingsachterstand die heel ver weg woont…… nou, dat vond ik toch wel weer een uitdaging. Met heel weinig informatie toch oefeningen en spelletjes verzamelen die mogelijk in een kleine ruimte, binnen of buiten, gedaan en gespeeld kunnen worden. Ook nog eens met beperkte middelen….. niet alles is verkrijgbaar ennnn het is coronatijd met alle beperkingen die daar van kracht zijn. Ik kan je wel vertellen die zijn zwaarder dan hier. Natuurlijk moest ik graven in mijn geheugen, maar gelukkig had ik ook nog wat materiaal bewaard al die jaren en verhuizingen door. Ik heb een klein boekwerkje gemaakt van individuele oefeningen en spelletjes die ook met meerdere familieleden te beoefenen zijn. En om het een beetje “op te leuken” ofwel te illustreren heb ik er wat tekeningetjes erbij gemaakt. Dat is toch weer eens wat anders, nietwaar, zo’n opdracht. Het was zeker leuk om te doen en ik hoop dat de jongen in kwestie er baat bij heeft èn de familie het leuk vindt om, als stimulans, mee te doen. Heb ik mijn vak en mijn hobby gecombineerd!

je voortbewegen als een spin.
balanceren en rollen.

Reacties zijn gesloten.