Een echte Appels,

Vanmiddag, zaterdag 28 augustus, ik verwacht niet veel bezoek. Het is druilerig weer, het smotst, piezelt en drizzelt. Het vakantieseizoen loopt ten einde, er zijn activiteiten in een naburig dorp en in Haarlo zelf is een borrelfeest voor de inwoners.
Maar ondanks dat weet je niet voor welke verrassingen je komt te staan.
De deuren zijn dan ook amper open of mijn oudste zoon komt mij al gezelschap houden. Nog geen tien tellen later arriveert Jacqueline Wols, – ja die van de Blije Blokkies- me drie lijstjes brengen zodat ik weer wat kleine tekeningen kan inlijsten. Ze heeft wat opruiming gehouden in huis. (Ze wilde geen vergoeding had ze al gezegd. Dat had ik ook wel verwacht maar graag wilde ik haar een kleine attentie geven. Vorige week had ik al een tekening gemaakt van Blije Blokkies met Silly People en die op facebook gepubliceerd. Die gepubliceerde tekening had ik via een pc programma ingekleurd. De Blije Blokkies waren dus wit, geel, paars en blauw. Zoals ik ze ook “in het echt” had gezien.)
Ik overhandig haar de tekening met de woorden: “Nu heb je een echte Appels”. Ze kijkt verbaasd! maar ook blij met vragende ogen waaruit ik kan lezen: Maar deze Blije Blokkies hebben geen kleur!
Ik moet haar uitleggen dat dit de originele tekening is.
” Ohh, ik heb dus een originele Appels”.
“Ja, pas er maar goed op, straks na mijn dood – want zo gaat dat meestal, vind ik- is deze tekening miljoenen waard”. Lachen natuurlijk!
Maar wat zegt zij daarna. Dat wat ze zegt doet mijn hart pijn en mijn gevoel krijgt een dikke knauw.
“Dan ga ik het straks met kleurpotloden inkleuren”. Dat zegt ze! Triest toch?
Waarop ik antwoord: “Jacqeline het is géén kleurplaat. Het is een Kunstwerk! Die kleur je niet in. Wanneer je een Toorop krijgt, kleur je die ook niet in!”
We hebben weer veel gelachen en heerlijk gesproken.
Daarnaast ook nog ander bezoek gehad. Gelukkig.

Reacties zijn gesloten.