al een maand onderweg

De officiële opening was een maand geleden. Vandaar de titel: al een maand onderweg. De bezoekers die de afgelopen weekenden het kerkje De Kluntjespot kwamen bezoeken, de reacties op de expositie, de praatjes die daaraan verbonden waren, het is allemaal “overweldigend”. Eigenlijk had ik nooit gedacht dat de tekeningen, gecombineerd met de teksten, mensen zo kon enthousiasmeren. Reacties op de teksten zoals ” komisch”, ” cynisch”, “satirisch”. Of reacties op de tekeningen zoals “er is zoveel meer op te zien”, “ik heb geen begeleidende tekst nodig, ik kan het beeld zelf verwoorden”, doet me telkens verbazen. Dat laatste ( ik kan het zelf wel verwoorden) zei een bezoekend koppel uit Den Haag. Hij zag de eerste tekening en vroeg gelijk of ik professioneel politiektekenaar was!!!! Ik had natuurlijk meteen ja moeten zeggen…maar ja dat zit er bij mij niet in.
De boel mooier maken dan dat het is, zit niet in mijn aard. Ik probeer nuchter te blijven en met twee benen op de grond èn in mijn schoenen. Want, je mag “in de buurt” dan een beetje “naam” hebben, maar wanneer je in Tilburg, om maar een stad te noemen, vraagt: “Ken je Marianne Appels van der Burgt?”
Het zal je verbazen. Er zijn mensen die me daar kennen!!! Van mijn kunst èn van mijn……. Zij, de mensen die mij kennen, zullen dat wel invullen met het juiste woord. Maar zeg eens eerlijk, bekendheid, de grote algemene wijdverbreide bekendheid? Ben je gek! Daar komt meer voor kijken.
Terugkomend op het Haagse stel: zij een beeldhoudster, hij werkt met textiel.
Ze kochten nog, voordat ze de expo uitgebreid bekeken, een boekje! Hoe mooi wil je het hebben. Natuurlijk hebben we ook een leuk gesprek gehad.
Zij vormde, samen met enkele andere beeldhouwers, een soort collectief dat hier en daar in het land exposeert. Borne, Oirschot, Amsterdam etc. Het was gewoon leuk om te horen. Aardige mensen. Die mensen uit Den Haag! Dus mijn boekje gaat zelfs richting het westen. Ik hoop dat meerdere mensen dat boekje daar bekijken en de cynisch, satirische of komische teksten lezen, er plezier aan beleven.
Daar kan ik tevreden mee zijn.
Er is nog een beperkt aantal boekjes te koop, het meeste is al verkocht. Dus!

Ik had een week of drie geleden toch nog een tekening gemaakt:

Wat zou de titel kunnen zijn? ( ik weet het wel)

Reacties zijn gesloten.