Geknipt of verknipt…

Eindelijk na 4 maanden mocht ik gisteren naar de kapper. Mijn inmiddels lange haren, voor iemand die de laatste jaren een kort “koppie” heeft gehad is een haargroei van 4 centimeter ……. lang haar dus. (Haar groeit ongeveer een centimeter per maand, vertelde de kapster mij.)
Ze herkende mij bijna niet -en dat zou kunnen want ik ben er pas 3 keer geweest- maar ze had me wel in het dorp zien lopen met haarclipjes in, – dus ze kent me wel! … nou ja, de reactie was in ieder geval heel spontaan.
En zeg nou, ik met haarclipjes en een haarklem om mijn woeste krullen in bedwang te houden, wie had dat gedacht en wie kent me zo?

Overigens heeft het ook heel wat teweeg gebracht dat “niet naar de kapper mogen.”.. Want waarom waren de “heren en natuurlijk ook wel dames in Den Haag en omstreken” – nee niet allemaal- wel geknipt en gekapt…..Wat zeg je? toch geen privileges, zeg je? oohhh … echt? zou niet mogen…..

In ieder geval weer een onderwerp om eens te tekenen. Uit één doorlopend potloodlijn getrokken en daarna met fineliner verfijnd. De potloodlijnen laten staan , meestal gum ik die lijnen weg, en daarna weer bewerkt in een computerprogramma. Een grijze kleur is ook kleur maar blijft toch in het zwart/wit gebied. Juist een grijs gebied dus.

Reacties zijn gesloten.