Omringd door idioten

Afgelopen jaar heb ik een boek gekocht -en uiteraard gelezen- met als titel: Omringd door idioten.
Die titel sprak me wel aan, het is nu eenmaal een gekke wereld.
Daarom niet alleen, maar ik wilde ook wel weten waarom ik steeds ”tegen dezelfde dingen en of mensen” aanloop. Wat moet ik daarmee, wil ik daar iets mee, wat willen zij van mij en wat heb ik daar dan van te leren.
Toen ik het mee naar huis bracht, zei mijn man dat hij met die visie jaren gewerkt heeft binnen het management, worldwide, van een groot telecombedrijf.
Ach, dacht ik, eigenlijk heb ik dat toentertijd ook wel gelezen, die stof, maar dat is in de vergetelheid geraakt. De auteur, een Zweed, verdeelt de mensenmassa in kleuren en kleuren kan ik beter onthouden. Iemand heeft dus een kleur, meestal niet één – op een enkeling uitgezonderd- maar meer dan één kleur.
Ik begin daarin te lezen en herken daar gelijk al “aha dat is die” persoon in. Rood, knalrood!
Daarna komt geel, daar ken ik niet zoveel mensen van, toen niet nu wel, dat zijn praatjesmakers, gezellige keuvelaars. Mensen die  ‘heul veul ‘ te vertellen hebben. De volgende kleur is groen.
 Tja, daar heb ik ook een beeld van. Op en top, zeer herkenbaar.
Leuke mensen, al zeg ik het zelf, oh yee, ik herken mezelf. Je mag van jezelf niet zeggen dat je leuk bent he, maar ik ken leuke goed luisterende, groene mensen.
En tenslotte blauw. Heel dicht bij mij staat een blauwe. Een gedegen mens, zoekt als zorgvuldig uit, tot in de puntjes…….
Al met al een eye opener voor mij. Nu nog er naar kunnen handelen, zodat ik met mijn groene kleur niet door bijvoorbeeld “die rooie “ onderdrukt wordt, of door geel onder de tafel gekletst, of op blauw te lang ga zitten wachten totdat die het uiteindelijk heeft uitgezocht. Actie! Dat beetje rood dat ik heb, zal ik zeker moeten aanspreken! U bent dus gewaarschuwd!
Vandaar de tekening, die heb ik al een hele tijd in mijn hoofd. Silly people ( gekke/ idioten/ rare mensen).
Samen vormen we wel een samenleving, we zullen het ermee moeten doen.

De tekening vanuit een potloodlijn getrokken, daarna, met fineliner de silly people gezocht en ingekleurd met paint net.

Ik heb weer een aantal tekeningen verzameld en zet daar tekst bij zoals in het boekje Pandemie dat ik in 2021 heb uitgegeven. Misschien wordt het wel een nieuwe uitgave! Wie weet.

Reacties zijn gesloten.