LIJNTREKKEN

Er gebeurt teveel in een korte tijd, denk ik. Het duizelt me af en toe.
Wat staat er allemaal nog “op de rol” , te wachten of in de rij.
In december heb je kunnen lezen dat er een interview plaats heeft gevonden en gepubliceerd is. Daarna in januari dit jaar- amper twee weken terug- een plaatselijk tv gebeuren met twee medewerkers van het bestuur Kleine Kerkje Buurse. Ook al weer een nieuwe ervaring.
En afgelopen week wéér bezoek gehad, maar wat en waarom mag ik nog niet zeggen. Zo houd ik jullie nog even in spanning. Dat het heel leuk, gezellig en grappig was, dat mag ik in ieder geval wel kwijt.
Als ik daarop terugkijk dan moet ik toch ook weer lachen om mezelf en wel om het volgende:

De tekening die op dit moment op mijn tafel ligt, is een pen/fineliner tekening van 100 bij 70cm.
Aanleiding was een foto genomen tijdens een wandeling in de buurt van Neede. Een foto waarop “kontenkloppers” op staan. (Ik gebruikte overigens dat woord van de week tijdens een ander gesprek en het was voor die persoon een onbekend woord. Het andere woord zal ik niet herhalen, dat mag tegenwoordig niet meer, en in dit geval snap ik dat helemaal. Nee, ik schrijf het niet op!)
Het zijn een soort “sigaren” tussen het riet. Misschien dat je dan wel een beeld krijgt van wat ik bedoel.
Nou, die heb ik getekend, in een eigen compositie gezet en daaromheen moest dus veel gras en riet komen.
Een bekende ziet mijn tekening een vraagt:” Dan moet je veel geduld hebben, heb je veel geduld?”.
“Nou”, zeg ik, “ja… ik heb best wel veel geduld maar er zijn grenzen natuurlijk”.
Want toen ik aan de tekening begon had ik geen zin om al die sprietjes gras en riet op papier te zetten en heb alleen een paar grove lijnen erop gezet in verschillende richtingen om de suggestie te geven van riet of gras. De ruimte daartussen, ja die moet dus opgevuld worden. Waarmee?

Streepjes!!! Ontelbare streepjes, rechte, kromme, golvende, cirkelende streepjes! Hoe gek kun je het verzinnen! Geen grassprietjes willen tekenen, maar wel honderden streepjes! Ik moest om me zelf lachen. Ik houd mezelf voor de gek!
Maar het is ontspanning en kijken hoe een lijn op papier komt. Een kromming erin, wat niet de bedoeling was, deal ermee. Go with the flow. Meestal geeft het nog een leuk effect ook. Het is bijna af. Nog een paar uur te gaan.

Reacties zijn gesloten.