Als het koud wordt…

Het is koud buiten, maar als je aan de wandel bent, lekker in het zonnetje, dan is dat toch wel weer genieten. De warmte die je ervaart wanneer je je huis weer binnenkomt, heerlijk.
Het gaf me een idee voor kerstkaarten. Enkele jaren geleden heb ik die trouw ieder jaar gemaakt, steeds met een ander ontwerp. En daarna niet meer. Geen idee waarom. Ik zou er de afgelopen twee jaar toch tijd genoeg voor moeten hebben gehad, zou ik denken. Andere zaken aan mijn hoofd, waarschijnlijk.
Maar vandaag las ik dat de eerste schaatstocht in Winterswijk is gereden. Iemand heeft een of ander wereldrecord verpulverd. Een record dat “stond” sinds 1928. Jawel! En nu bijna 100 jaar later, nou vooruit 94 dan, verbeterd. Het kan dus. Dan is mijn record van twee à drie jaar nog maar “jong”.
Maar goed, er ontstond een idee en dat dus maar uitgewerkt vanmiddag. Daar was tijd voor en die heb ik genomen. Eerst een paar schetsen maken en ideeën de revue laten passeren, dan selecteren en vervolgens definitief een ontwerp en voorstellingen uitwerken. Tien in totaal. Altijd leuk om te doen en weer eens “anders” tekenen dan dat ik “gewoonlijk” doe.
Het idee is eigenlijk geleend van een “opdracht”, misschien beter gezegd, een verzoek. Een verzoek om tekeningen te maken met een sneeuwbal die steeds groter werd en iets met pensioenopbouw.
Daar ben ik aardig mee bezig geweest, heel leuk om te doen en ook weer veel van geleerd. Geleerd? Ja, lichaamshoudingen, posities van voeten, handhoudingen etc. Allemaal voor de spiegel uitgeprobeerd en dan tekenen. Valt niet mee.
Maar nu dus een sneeuwman en daar verschillende situaties rondom gecreëerd. Dan een foto maken, bewerken op de telefoon, doorsturen naar de pc en dan daar weer bewerken. Kleur geven, lijntjes sluiten. (En ik had al zooo goed gekeken of alles wel aansloot! toch nog twee lijnen vergeten, tjonge)
Maar weer oh zo leuk om te doen. Nog 9 te gaan. Niet voor dit jaar, maar in ieder geval klaar voor het volgend jaar! Dit is een voorproef.

Mocht ik je niet zien voor de feestdagen: Fijne en mooie dagen toegewenst.

Reacties zijn gesloten.