Elke dag een tekening?

Elke dag een tekening is een “challenge op social media” die ik met regelmaat tegenkom. Zou dat ook een uitdaging voor mij zijn, zou ik dat kunnen. Nou, nee dus.
Punt een: ik heb er niet altijd tijd voor. Er zijn nog andere dingen die gedaan moeten worden.
Punt twee: ik heb toch niet iedere dag een idee van “dat ga ik nu eens tekenen”.
Een paar weken geleden zat ik zo in mijn tekenkamer, nog steeds moeite mee om het atelier te noemen, en had zin om wat te tekenen. Maar ja, wat? Ik zat maar wat te zitten, te turen en te dagdromen, een beetje te krabbelen. Uiteindelijk kwam er een figuurtje uit dat me wel leuk leek. Het had ook nog een uitdrukking van: “Wat zal ik eens tekenen”. Hoe kan het! ha.
Dat bracht me op het idee om dat groot uit te werken en te kijken wat dan iedere dag, of bijna iedere dag, aan me voorbij kwam en of ik dat kon gebruiken in deze grote compilatie van “voorvalllen”.
Daar ben ik inmiddels al een paar weken mee bezig. Deze keer niet alleen in zwart/wit fineliner maar ook met kleurpotlood. Ik voeg niet iedere dag iets toe. Ik hoor een enkeling al zeggen: “jaaa Maarrrr…”
Echter wanneer iets me opvalt, “raakt” of “triggert” dan doe ik daar iets mee. Ik hoop dat de kijker dan later dat kleine stukje tekening, verborgen tussen al die andere tekeningetjes, terugvindt en kan verklaren.
Omdat er ook met kleur gewerkt wordt, neemt het meer tijd in beslag dan met een fineliner, dus ik ben er nog wel even mee bezig.
Wat staat er dan zoal? Om maar wat te noemen: Een streek van een kalligrafiepenseel, die werd gehanteerd door een Japanner, komt er min of meer in terug. Had ik gezien in een of ander reclamefilmpje. (Geen idee welke reclame). Ook iets van Hundertwasser, misschien beter gezegd: tekenen als Hundertwasser. Nou ja, en natuurlijk toch iets met de wereld en alles daaromheen.
Voorlopig zijn er nog stukken wit gebleven op papier, dat moet nog ingevuld worden. Ik ben dus nog niet klaar.
Er gebeurt iedere dag wel, maar zal het niet allemaal kunnen gebruiken.
Ik ben zelf benieuwd naar het eindresultaat.

Het is natuurlijk een gedeelte van de tekening. Ik krijg het er niet helemaal op. Het licht is zelfs gelig met als gevolg dat het papier niet wit is. “Maar allez, daar moet ge maor eve doorheen kijke…”
Herken je al wat?

Reacties zijn gesloten.