Herfst in aantocht

Enkele maanden geleden heb ik een serie tekeningen gemaakt, klein formaat, met een vrouw als thema.
Een daarvan heb ik al eens gepubliceerd: vrouw met vredesduif. Helaas heeft de duif zijn bestemming nog niet gevonden. Door al het geweld in de wereld is de duif uit koers geraakt. Kon ik het dier maar de juiste weg wijzen.
Nu met de herfst in aantocht, woeste winden, overmatige regenval, en de afnemende temperatuur, wordt het voor het beestje niet eenvoudiger op.

alles in de wind, alles in de wind…

Maar we hebben een pracht zomer achter de rug, niks te klagen dus. Voor enkelen misschien ” ietsekes” te warm, maar voor mij prima om te doen. Ik ben toen ook begonnen met een tekening van 100 bij 70 cm. Af en toe te warm in het atelier, maar toch, al is het maar 15 minuten. (Vandaar dat er vanaf juli geen berichten zijn verschenen.) Ik moet daar dan mee verder.
Het gaat weer om een vrouwenfiguur, een vrouw die ik tijdens de foto biënnale van Breda -ik denk 2 jaar terug- gezien heb op foto. Een foto afgedrukt op een enorm groot, wat zal het zijn geweest- een synthetisch doek, denk ik. De huid was intens zwart en de jurk hemelsstrakblauw! Dat maakte een indruk op mij, een super “wauw” gevoel, zo mooi! Ik wilde daar iets mee. Die jurk, een en al tule, als golven van een zee. Nu, dan weet je wel welke kant ik op wil met dat kant of tule. De tekening is nog niet af, moet nog verfijnd worden. Maar het was heerlijk om er aan te werken en te zien groeien. Ik ben er trots op. Dus binnenkort te zien op deze website.

Nu de wind en regen trotseren en de aankomende kou in de herfst en wintermaanden. Eerst acclimatiseren, het lichaam laten wennen aan kou! bbbrrrr, maar toch ook een mooi seizoen.

Reacties zijn gesloten.