Af en toe krijg ik een bericht van de -ik hoop dat ik het goed benoemd- provider dat de “gebruikte of toegewezen ruimte” op de site bijna helemaal vol is. Dat was een week of drie geleden zo. Ik denk dan: “Gooi ik wat schilderijen en tekeningen uit de mediagalerie en klaar is kees”.
Maar zo werkt dat dus niet volgens mijn zoon. Dus heb ik hem maar netjes gevraagd of hij de ruimte weer “vrij” kon maken. Dat hield voor mij in dat ik een keuze moest maken wat er nog wel aan schilderijen en tekeningen op mocht blijven staan of wat er nieuw aan toegevoegd kon worden. Verversing dus.
Rigoureus ben ik tekeer gegaan en heb alle schilderijen er af gedaan, nieuwe erop. Een selectie uit mijn voorraad tekeningen gemaakt en die ook toegevoegd. Het kleurrijke tegen het zwart/wit. Een scherpe tegenstelling. Er zijn veel verschillende tinten grijs als tussengebied……moet kunnen, vind ik, zo’n tegenstelling.
Het ziet er misschien wat kaal uit maar dan kan er in de toekomst weer wat aangeleverd worden.
Ik ben nog niet uitgetekend en geschilderd.
Mijn boekje : Pandemie kan overigens ook “gewoon” weer in herhaling als ik de hedendaagse ontwikkelingen zie, compleet weer met protesten en rellen. Ik hoef helemaal geen nieuwe tekeningen te maken.
( Het boekje heeft een beperkte tweede druk gekregen. Heb je nog geen cadeautje voor Surpriseavond of de Kerst?
Het is nog te bestellen, dus wees er vlug bij. Bestellen kan via deze site. )
Hoewel…. voor de aankomende expositie in februari/maart 2022 – ik dacht dat ik nu in december aan de beurt zou zijn maar ik had het verkeerd opgeslagen in mijn geheugen- heb ik drie kleine nieuwe tekeningetjes gemaakt. Deze keer met wat kleur erin verwerkt. Nee, ik laat ze nog niet zien.
De komende tijd wordt misschien weer een “bezinningstijd” of een creativiteitsperiode i.v.m. een eventuele aangescherpte “lockdown” , dus wens ik ieder sterkte toe, rust en wijsheid toe. Ik kom mijn tijd wel door. Al meer dan een week ben ik bezig met een bijzondere tekening voor een van mijn nichtjes. Emotioneel beladen, maar mooi om te doen. En neen, ook daar laat ik nog niets van zien, misschien wel “nooit nie”. Omdat het iets voor haar en hem is.Reacties zijn gesloten.