van klein naar groot

Toch valt het niet altijd mee om kleine tekeningen ‘om te zetten” in schilderijen of tekeningen op doek van 80 cm bij 100 cm of 100 cm bij 100 cm. Ik heb wel met veel bravoure gezegd, nadat ik een schutting van 3.75 cm bij 2.50 cm heb bewerkt, dat alles dan “klein”is, maar dat is natuurlijk niet altijd waar. De laatste tijd heb ik wat tekeningen gemaakt die weer iets groter waren dan 10 cm bij 10 cm, met de bedoeling die dan weer groter uit te werken op doek. Een van die doeken heb ik meegenomen naar een ledenbijeenkomst van Kunstenaars van B Art ( Berkelland Art) Een doek  om eens te kijken welke reacties dat oproept. . Die zijn dan : “niks meer aan doen” ,”Leuk zo” tot “die hand die staat niet goed”.  En ook: “er zit niet genoeg “leven”in”, “wat bedoel je ermee” etc. Leuke gesprekken want daarvoor breng ik ook werk mee. Soms voel je dat er iets niet klopt maar je kunt er zelf geen vinger op leggen. Dus weer aan de slag gegaan met alle opmerkingen en ja, daar wordt het toch beter door. Mijn galerie is weer aangevuld met negen werken. Ze staan onder de kop tekeningen. Eigenlijk weet ik niet goed waar ik mijn schilderijen onder moet brengen. (Nou ja eigenlijk onder schilderijen omdat het op doek is, maar ik heb ze toch onder tekeningen gebracht.) Een werk staat er niet tussen, maar als je bij de berichten naar beneden scrollt dan zie je daar een schilderij met een gelige achtergrond… eigenlijk hoort die ook in de galerij thuis maar ik ben dat vergeten door te geven.  “T blijft een hele klus dat uitwerken en vergroten want t wordt nooit zoals de vooropgezette tekening. Het gaat om t idee, nietwaar? Zelf zie ik de tekeningen veranderen in de loop van de tijd. Ontwikkeling? De lijst voor mijn 2 m lange tekening is nog niet klaar, maar er is geen haast bij. Ja wel voor alle nieuwsgierigen natuurlijk…… T komt eraan!!!

lifting up

lifting up

Reacties zijn gesloten.