Terug van weggeweest

Na een drukke zomervakantie waarin veel voorbereidingen vielen voor een expositie in Noord Brabant ben ik weer terug. Er zijn natuurlijk wel bijzondere dingen te melden.

Allereerst heb ik, en dat is al weer een poos geleden, een leuke ontmoeting gehad tijdens de Atelierroute van Berkelland. Mijn werk hing toen in een klein kerkje in Eibergen. Dat werk was zeer divers, van realistisch tot abstract schilderwerk maar ook tekeningen. In het atelierrouteboekje had ik een tekening op laten nemen. Niet voor niets natuurlijk want tekeningen vallen op tussen alle schilderijen. Die bewuste tekening uit de serie “silly people” trok, blijkbaar, twee mensen erg aan. Zij kwamen de kerk binnen, stevenden rechtstreeks naar de tekeningen, bekeken diverse uitvoeringen daarvan, liepen langs de andere gemengde tekeningen, en stonden daaarna een tijdje te praten, wijzen, en te discussiëren. Ik liep daar naar toe om te vragen of ik ze van dienst kon zijn: “Ja”, zegt de vrouw, “ik kom voor deze tekening – liet me het atelierboekje zien-…. Zeg ik: “dat klopt die hangt daar”. Waarop zij antwoordt: “ja maar die is maar klein! Ik verwacht dat die 1m bij 1m is. Ik zie dat het vlot getekend is en daar kom ik speciaal voor. Ik wil zoiets in mijn Galerie hebben maar dan formaat 1 bij 1. “.4.what's hap, silly people

“oohhh” zeg ik verbaasd, “ik weet niet of dat lukt. Ik zal kijken hoe ver ik kom en als het lukt laat ik het wel weten” . Tja, ik was één en al verbazing en oenig he!!!Wie wil mijn werk nu hebben ….. in een Galerie in Den Haag!!!!. Ik geloofde het niet….. en heb nog mijn twijfels. De Galerie bestaat wel, dus……. aan de slag Marianne!

Maar goed er was nog meer werk aan de winkel.

De voorbereidingen voor een expositie in Noord Brabant in De Steenfabriek in Gilze waren in volle gang. Een hele klus met de nodige spanning. Hoe gaan we dat aanpakken. Ik had besloten dat we dan veertien dagen zouden gaan kamperen in de buurt van Gilze. Een soort werkvakantie. Ook een van de mede exposanten zou dat gaan doen. Leek ons leuk….. en dat was het ook. Maar wat een werk….. en wat hebben de mensen van 3D werk daar een klus aan gehad. Want…. die sjouwen niet alleen met beelden maar ook nog eens met sokkels! En dat voor een ruimte die we  met 5 mensen uiteindelijk hebben

gevuld!steenfabriek1 steenfabriek2

Het was de moeite waard, vond ik. Ook hier hebben we allemaal, ook ik, weer mooie woorden, bemoedigende woorden, complimenten over werk en inrichting gehad.Een van de bezoekers was een oud leerlinge van me. Zij was op jonge leeftijd al creatief en dus nu nog. Ze heeft een bijzonder beroep, of onderdeel van haar beroep, en dat is compositietekeningen maken op basis van getuigenverklaringen. Nou dan moet je toch wel goed kunnen tekenen of niet? Zij zag mijn serie: ‘silly people’ raakte helemaal enthousiast en zei:” Marianne, dat ben jij, helemaal. Ik zie alles van jou in die tekeningen. Creativiteit, je humor! Geweldig. Hier moet je mee doorgaan”. Ik vertelde haar het verhaal over de Galerie, over het grote formaat van 1 bij 1 meter… en het mooie van het geheel is dat nu de “juf” een tip krijgt van “haar leerlinge”. Dat vind ik nou schitterend! en zij was echt heel blij! Twee mensen blij! I love that!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.